Який напрямок діяльності обрати

У Великобагачанському районі затверджена та діє Програма розвитку агропромислового комплексу за пріоритетними напрямками до 2020 року. Вона передбачає підтримку цих пріоритетних напрямків. Нижче подаємо основні з них.
1. Відшкодування вартості штучного осіменіння телиць, корів (3 і більше корів) – 100% (ОСГ, СФГ, сімейні ферми).
2. За приріст поголів’я корів молочного напрямку продуктивності власного відтворення, на яку збільшено основне стадо – у розмірі 3000 грн. (на 01.10.2017 до 01.10 2018 року), які утримують від 3 корів.
3. За закуплені телиці, нетелі або племінні корови молочного напрямку – у розмірі 5000 грн. за кожну корову.
4. Відшкодування вартості придбання племінного рибопосадкового матеріалу орендарям водних об’єктів, що уклали договори оренди з ОДА (100%), але не більше 1 тис. грн на 1 га водного об’єкту.
5. Відшкодування вартості послуг та вартості витрат на придбання вакцини для ветеринарного обслуговування хутрових тварин (від 100 голів) – 100%.
6. Відшкодування вартості доїльного обладнання для переробки, зберігання молока, обладнання для заготівлі та переробки кормів, обладнання для хутрових тварин ОСГ та сімейним фермам, які утримують від 6 до 20 корів або 10 кіз, овець та 100% голів хутрових тварин, ідентифікованих та зареєстрованих у встановленому порядку шляхом компенсації витрат у розмірі 50%, але не більше 30000 грн на одне ОСГ або сімейну ферму за умови співфінансування з місцевих бюджетів.
7. Підтримка пасічників-початківців, випускників цієї спеціальності навчальних закладів області останніх трьох років випуску перед звітним, а також учасників АТО, мешканців району, шляхом відшкодування 30% вартості матеріалів та обладнання для облаштування першої пасіки (вулики нові, медогонки), але не більше 10 тис. грн на одну особу за умови співфінансування з місцевих бюджетів.
8. Стимулювання розвитку бджільництва шляхом фінансової підтримки на закупівлю племінного матеріалу та створення племінних пасік для ОСГ, СФГ, ПП шляхом відшкодування 50% вартості племінного матеріалу, закупленого у сертифікованих господарств, але не більше 5 тис. грн на одну пасіку за умови співфінансування з місцевих бюджетів.
9. Компенсація в розмірі 30% вартості витрат, що понесені на посадку плодово-ягідних насаджень та встановлення систем зрошення не більше 2 га.
10. Часткове відшкодування вартості сільськогосподарської техніки, холодильного, пакувального, сортувального, сушильного, технологічного та допоміжного обладнання з переробки сільськогосподарської продукції, цистерн для перевезення молока на базі самохідних та причіпних транспортних засобів, причепів (павільйонів та платформ) для перевезення вуликів для бджіл – сума не перевищує 600 тис. грн для сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів за умови співфінансування з місцевих бюджетів та учасників кооперативу.
11. Компенсація в розмірі 30% вартості придбання в поточному році нової малогабаритної самохідної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва (потужністю до 40 кВт), з урахуванням ПДВ, СФГ, сімейним фермам, учасникам АТО, внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані на території району.
12. Відшкодування (СФГ) завершених у поточному році етапів реконструкції тваринницьких ферм у розмірі до 50% (фактично понесених витрат) за умови співфінансування.
13. Компенсація в розмірі 100% понесених витрат у зв’язку із проведенням та підтвердженням відповідності виробництва органічної продукції та отримання сертифіката відповідності у рослинництві, тваринництві та переробці сільськогосподарської продукції, в тому числі у перехідний період, незалежно від видів сільськогосподарської діяльності та видів продуктів переробки.

Відділ агропромислового розвитку Великобагачанської РДА.