Терцентр отримає спеціальне авто

Для багатьох сільрад великою проблемою є нестача коштів. Не будемо лукавити й стверджувати, що в нашій є зайві гроші, що ніхто не знає, де їх дівати. Але принаймні працівники сільради знають, звідки можна взяти додаткові надходження. І докладають зусиль, щоб їх залучити. Державні органи України й різні міжнародні організації оголошують різноманітні конкурси для місцевих громад. Працівники сільради уважно стежать за оголошеннями, розробляють проекти та подають їх на конкурси. А оскільки проекти Білоцерківської сільради написані фахово, то вони часто виграють фінансування.

На території громади проживає 179 осіб із інвалідністю. Їх підтримує територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), створений одразу після об’єднання – у жовтні 2015 року.

– 52 особи мають захворювання, пов’язані з порушеннями опорно-рухового апарату, зокрема 11 дітей. Крім того, в громаді проживає 180 громадян похилого віку, які мають порушення опорно-рухової системи й користуються технічними засобами реабілітації. Лише 11 сімей мають автомобілі, – розповідає директор центру Юлія Фелоненко. – Для перевезення осіб із інвалідністю використовується транспорт сільської ради, шкільні автобуси. Але вони непристосовані. Та незабаром Білоцерківська громада отримає спеціально обладнаний автомобіль для перевезення осіб з інвалідністю.

А все тому, що працівники сільради не бідкалися, що немає коштів, а працювали. Дізнавшись про ініціативу Міністерства соціальної політики з виділення спеціальних авто, направили туди свої пропозиції. Бажаючих було дуже багато, та Мінсоцполітики відібрало лише 25 найкращих терцентрів із усієї України, в тому числі й Білоцерківський. На Полтавщині наша громада – єдина, яка отримає такий автомобіль (хоча претендентів із області було кілька).