ПП «БіАГР» – єдине бюджетоутворююче підприємство Великобагачанського району

«Білоцерківська агропромислова група» – не лише лідер у своїй галузі за кількістю виробленого кисломолочного сиру, сухого молока та іншої смачної продукції, а й за розміром сплачених податків.

Як розповідає фінансовий директор підприємства Юлія Конишева, у Великобагачанському районі ПП «БіГР» – найбільше підприємство, яке сплачує податок на прибуток. Тобто не приховує зароблене «в тіні», а чесно перераховує частину коштів на розвиток держави. Та й загалом за розміром сплачених податків ПП «БіАГР» беззаперечний лідер. А суми, які надходять у держбюджет, просто вражають. Так, за 2017 рік було сплачено 9 млн. грн. податку на прибуток, за перше півріччя 2018 року – 5 млн.

Суттєві грошові кошти надходять і в бюджет Білоцерківської обєднаної територіальної громади. За 9 місяців цього року ПП «БіАГР» сплатило громаді близько 7 млн. грн. податків (податку з доходів фізичних осіб, земельного податку та акцизного збору). Крім того, перерахувало державі 8 176 100 грн. єдиного соціального внеску. Загалом від початку року підприємство сплатило 23,204 млн. грн. податків та зборів.