У Білоцерківській ОТГ відзначили Новий рік і Різдво

У нашій громаді з нагоди практично всіх свят культпрацівники й артисти-аматори готують цікаві й неординарні заходи: концерти, розважальні програми, вікторини тощо. Вони збирають переповнені зали й, без сумніву, згуртовують жителів громади в єдину родину.

Новорічні свята – одні з найулюбленіших у народі. Їх із нетерпінням чекають як дорослі, так і малеча. А самі артисти готуються до свят особливо ретельно. На жаль, цього року чимало культпрацівників та учасників художньої самодіяльності не змогли виступити через застуду та грип. Але це не завадило проведенню свят: їхні колеги, які залишилися в строю, виконали свій почесний обов’язок і привітали односельців.

Дітей вітали святий Миколай, фокусник і справжні клоуни

Низка святкових заходів почалася ще 19 грудня – в День святого Миколая. У школах, будинках культури, клубах тощо для малечі провели ранки та вручили солодкі подарунки від Білоцерківської сільської ради.

Та наймасштабніше дійство відбулося в Білоцерківському будинку культури. Як ми вже повідомляли, цього дня в громаду традиційно приїжджають артисти Полтавського академічного обласного театру ляльок. Учнів початкових класів, вихованців дитсадків та всіх бажаючих на виставу полтавських лялькарів організовано звезли шкільними автобусами та транспортом сільської ради.

Без сумніву, запам’ятається дітлахам ще один захід: 29 грудня в Білоцерківському СБК відбулася розважальна програма за участю професійних артистів Полтавської обласної філармонії та Харківської циркової студії. Дітей розважали Дід Мороз, Снігуронька, клоуни, фокусник та ще чимало казкових героїв.

Ялинка запалила вогні

22 грудня відбулося врочисте відкриття ялинки на площі біля Білоцерківського будинку культури. Той, хто прийшов чи приїхав на захід (а сільська рада, як завжди, організувала підвезення глядачів), отримав потужний емоційний заряд. Артисти підготували чудовий концерт. Біля символічного зеленого дерева перед глядачами виступили народний аматорський вокальний ансамбль «Струмочок» (керівник – Валентина Моспан). Цього разу окрім дорослих артистів на імпровізовану сцену вийшли й учасники дитячої групи ансамблю, які виконали щедрівки. А дитячий танцювальний колективу (керівник – Аліна Михайлик) зірвав оплески запальним танцем свинок.

Для маленьких глядачів організатори підготували цікаві ігри і, звичайно ж, солодощі.

Окрім головного новорічного дерева в центрі Білоцерківки, установили красуні-ялинки (нехай і дещо скромніші) в кожному населеному пункті громади: у клубах, будинках культури, навчальних закладах. Тут теж провели святкові ранки для дітей, дискотеки для молоді та концертно-розважальні програми для дорослих. 

Справжній новорічний вогник

За браком місця ми не можемо розповісти про всі святкові заходи. Спинимося на одному, який, на нашу думку, заслуговує на особливу увагу, передусім – своєю оригінальністю. А ще – неабиякою майстерністю виконавців.

На відміну від традиційних концертів, у яких беруть участь знані в громаді творчі колективи (а це – десятки виконавців), новорічний концерт «Пісня скликає друзів», що відбувся 29 грудня в Білоцерківському СБК, готували всього кілька учасників. Однак їхній ентузіазм і певною мірою одержимість зробили свої справу: вони подарували глядачам незабутні емоції.

Артисти вирішили підготувати концерт із широковідомих шлягерів 80-х і 90-х років. Вийшов такий собі новорічний вогник, що викликав щирий відгук у залі. І хоча концерт розпочався о 18.30 і тривав майже до 21.00 (тобто близько двох годин), глядачі в залі ні на мить не втомилися й готові були слухати улюблені мільйонами людей пісні ще й ще.

Перед глядачами виступили Алла і Наталія Плаксюк, Марина Парфенович, Анна Мацько, Юрій Михайлик (с. Балаклія), Володимир Булат і Олександр Фесенко (Красногорівка), Світлана Черніченко (Огирівка), Анжела Кожемяка, Людмила Бехтер, Василь Моспан, Наталія Лук’янець, Катерина Шарай (Білоцерківка). Виступи вокалістів доповнили танцювальні номери учасників танцювальних колективів «Юність» і «Капітошка» Білоцерківського СБК. Ведучими заходу були Світлана Грищенко та Аліна Михайлик, а Дідом Морозом і Снігуронькою вже котрий рік поспіль – Юлія Шарай (с. Білоцерківка) і Микола Требух (Колосівка).

А ще напередодні Нового року культпрацівники й аматорські колективи традиційно, але при цьому оригінально та різнопланово вітали працівників підприємств, установ, жителів громади: навідалися в сільську раду, на ПП «БіАГР», у ТОВ «Білагро» (зокрема на молочно-товарний комплекс у Колосівці), у магазини, кафе тощо.

Різдвяні посиденьки

І насамкінець про ще один захід (теж традиційний). 8 січня у Красногорівці найактивніші ветерани зібралися на «Різдвяні посиденьки». Літніх людей привітали самодіяльні артисти Красногорівського СБК на чолі з директором Тетяною Іващенко.

Урочистий і піднесений настрій викликали колядки у виконанні фольклорного ансамблю «Горлиця». А поетеса Тетяна Домашенко прочитала свої вірші, зокрема вітання з Різдвом.

На заході були присутні не лише жителі Красногорівки, а й навколишніх сіл об’єднаної громади.

Зінаїда МАТЯШОВА.