Першими отримали автомобіль для перевезення осіб з інвалідністю

В жовтні 2018 року територіальний центр Білоцерківської об’єднаної територіальної громади подав заявку та пройшов конкурс від Міністерства соціальної політики на отримання спеціальних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю.

Бажаючих було дуже багато, але наша громада ввійшла до 25 переможців конкурсу і 11 січня першою в Україні і єдиною в Полтавській області отримала сучасний автомобіль “Пежо”, переобладнаний для осіб із обмеженими фізичними можливостями.

На території нашої громади проживає 179 осіб із інвалідністю, – розповідає директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Білоцерківської сільської ради Юлія Фелоненко. – 52 особи мають захворювання, пов’язані з порушенням опорно-рухової системи й користуються технічними засобами реабілітації. Ми часто надаємо цим громадянам різноманітні послуги, возимо на лікування та реабілітацію. Ми часто надаємо цим громадянам різноманітні послуги, возимо на лікування та реабілітацію. При цьому використовується транспорт сільської ради, шкільні автобуси. Але вони непристосовані. Спеціально обладнаний автомобіль дуже допоможе в роботі.

Фото Анатолій Ганнущенко