Активна життєва позиція, незламність і наполегливість забезпечили Білоцерківській команді одразу два перших місця

19 лютого в м. Кременчуці на базі спорткомплексу «Політехнік» відбулася 26 спартакіада з рекреаційних адаптивних видів спорту.

Цього року союз осіб з інвалідністю України вперше запросив Білоцерківську ОТГ долучитися до цього заходу. Роздумувати не стали, тим паче, що нещодавно в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Білоцерківської сільської ради з’явився автомобіль для перевезення осіб з інвалідністю. Керівництво громади звернулося до соціально активних громадян із вадами здоров’я. І на диво всі п’ятеро запрошених учасників-спортсменів (а команда мала складатися саме з 5 осіб) погодилися взяти участь у змаганнях і здійснити неблизьку поїздку в Кременчук.
Сказати відверто, трохи непокоїв стан доріг. Усі знають, які вони в Україні, особливо після зими. І шлях на Кременчук нічим не кращий. Нелегко було ані нашому досвідченому водієві Анатолієві Левченку, ані команді осіб з інвалідністю, але виручив спеціально пристосований транспорт і майстерність водія. І, звичайно ж, велике бажання спортсменів узяти участь у заході.
А хто ж наші спортсмени? Перше запрошення отримав інвалід І групи з порушенням опорно-рухового апарату, великий ентузіаст спорту Трускало Володимир Іванович. До речі, Володимир Іванович першим із нашої команди був нагороджений грамотою та медаллю за І місце в одній із вправ. Фененко Віктор Миколайович із с. Дзюбівщини теж здобув медаль: він переміг у змаганні з перегонів на інвалідних візках. У складі команди були й активні жителі с. Бірки – Козар Олександр Васильович та Зленко Володимир Миколайович, та наймолодший учасник команди з с. Поділ Тривайло Ростислав.
Білоцерківська команда вперше брала учать у спартакіаді, тож напередодні спортсмени не надто розуміли, в якому форматі відбуватимуться змагання. Попри це, задніх ми не пасли, виступили гідно та набралися досвіду для подальших змагань. Тож хотілося подякувати організаторам спартакіади за запрошення, учасникам – за активну життєву позицію, небайдужість, незламність, майстерність, а також висловити слова вдячності сільському голові за підтримку інваспорту, чуйність, розуміння.

Юлія ФЕЛОНЕНКО,
директор територіального центру
соціального обслуговування
(надання соціальних послуг)
Білоцерківської сільської ради.