Надання послуг соціального таксі

В січні 2019 року територіальний центр Білоцерківської об’єднаної територіальної громади отримав від Міністерства соціальної політики спеціальний автомобіль для перевезення осіб з інвалідністю.

На даний час у нашій громаді функціонує транспортна служба по наданню транспортних послуг особам з вадами опорно-рухового апарату. Відповідно до взаємних зобов’язань транспортними послугами «Соціальне таксі» мають право користуватися особи зі зниженою руховою активністю, особи з інвалідністю та діти з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою технічних засобів реабілітації до медичних закладів охорони здоров’я, державних та соціальних установ, вокзалів, банків, на навчання, для взяття участі в культурно-масових заходах і т.д.

Заявки на обслуговування службою «Соціальне таксі» приймаються та здійснюються з понеділка по п’ятницю (з 8:00 до 17:15) за телефоном 9-43-42 або 0502289325, не менш ніж за 1 день до виїзду. При цьому вказується день, час, початковий та кінцевий пункт маршруту, час виїзду та наявність супроводжуючої особи. В день виїзду заявником надається письмова заява, довідка про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку, довідка про встановлення групи інвалідності, паспорт чи свідоцтво про народження.

Не допускається використання спеціалізованого транспорту для перевезення громадян, якщо у них, або членів їх родин є в користуванні автомобільний транспорт, у тому числі отриманий через органи соціального захисту населення.

При одночасному виклику «Соціального таксі» перевага надається заявникам, котрі повинні дістатись до установ охорони здоров’я.

Директор територіального центру
соціального обслуговування
Ю. М. Фелоненко