Цікава екскурсія до Великої Багачки

Цікаву пізнавальну екскурсію до Великої Багачки здійснили учні Білоцерківської школи. З метою ознайомлення з роботою суду, здійснення правопросвітницької роботи серед молоді відвідали Великобагачанський районний суд. Керівник апарату Зоя Година із заступником керівника апарату Юрієм Зіненком провели для гостей ознайомчу екскурсію приміщенням суду, розповіли про те, як реєструються заяви, які надходять до суду, формуються справи та передаються суддям. Під час перерви судового засідання привітати учнів вийшов голова суду Віталій Хоролець, який розповів про роботу судді та відповів на запитання, які цікавили школярів. Кожен бажаючий мав змогу сфотографуватися в кріслі судді.

Екскурсія мала профорієнтаційне спрямування, тож учні школи відвідали районний військкомат, де дізналися про професію військовослужбовця та військові навчальні заклади. Під час екскурсії до Великобагачанського відділення поліції Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області діти не тільки ознайомилися із специфікою діяльності відділення, а й дізналися про особливості роботи представників різних спеціальностей: дільничних інспекторів, патрульних, слідчих-детективів, експертів. Дільничний офіцер поліції Є. П. Фененко продемонстрував спецзасоби за засоби індивідуального захисту поліцейського.

Також цього дня діти ознайомилися із системою роботи районної прокуратури. Завершилася екскурсія у Великобагачанському відділенні Миргородської ОДПІ, про особливості функціонування цієї структури розповіла Л. В. Онищенко.