Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19

В Україні протягом 23.03.2020 зафіксували 11 випадків інфікування коронавірусом 19 SARS-CoV-2 — загалом їх кількість по Україні зросла до 84.

Так, 10 нових випадків зафіксували у Київській області та 1 — у Тернопільській.

Тепер офіційно станом на 10 год. 24.03.2020. підтверджено 84 випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (15), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (5), Львівській (2), Тернопільській (1), Черкаській (1), Тернопільській (1) областях і в Києві (29).

Три з них летальні — померли 71-річна жінка у Житомирській області, 56-річна жінка — в Івано-Франківській та 33-річна — у Чернівецькій. Одна людина одужала.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Нагадуємо, що 17 березня  Верховна Рада України ухвалила законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).  Законом  встановлюється відповідальність за порушення санітарних норм під час поширення коронавірусної інфекції. Зокрема, для осіб, які можуть бути інфіковані COVID-19, за самовільне залишення місця обсервації (карантину) передбачена адміністративна відповідальність. А за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням буде підвищено кримінальну відповідальность.

За словами Міністра охорони здоров’я України Іллі Ємця, для ефективної боротьби з поширенням коронавірусу в Україні всі українці повинні зайняти свідому позицію, мінімізувати контакти з іншими, дотримуватися правил гігієни, а також виконувати поради МОЗу.

Н.І.Чернецька, начальник відділу державного
нагляду за дотриманням санітарного законодавства
Великобагачанського районного управління
Головного управління Держпродспоживслужби
в Полтавській області