ЗНО-2020: дати та умови проведення

Міністерство освіти науки України ухвалило рішення про терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році.

Відтак основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня.

Інформацію про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з математики та фізики на інформаційних сторінках учасників буде розміщено до 17 липня, з української мови і літератури, історії України, іноземних мов, біології – до 25 липня, з географії, хімії – до 29 липня 2020 року.

Наразі, з 4 червня, на  інформаційних сторінках  учасників ЗНО розміщені запрошення-перепустки, у яких зазначено час і місце проведення тестувань.

Цього року зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься в умовах епідемії коронавірусу, тому, з метою створення безпечних умов проведення зовнішнього незалежного оцінювання, аби уникнути скупчення учасників, допуск до пункту проведення тестування здійснюватиметься за графіком.

Після проведення термометрії та за умови одягнення захисної маски/респіратора, особи, в яких температура тіла не вища 37,20С, будуть допущені до пункту тестування. Особи, у яких тепература вища 37,20С і мають ознаки респіраторних хвороб, не будуть допущені до тестування, однак зможуть скласти іспит у додаткову сесію.

На вході до пункту тестування будуть передбачені місця для обробки рук антисептиками.

В аудиторіях під час тестування між учасниками обов’язковою є дистанція 1,2 м. Приміщення провітрюватимуть і дезінфікуватимуть.

У пункті проведення тестування передбачено чергування медичного працівника.

Людмила Якименко,
т.в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту