Куріння та COVID-19

2020-й рік приніс курцям нові ризики. Як відомо, COVID-19 насамперед вражає саме легені, які й так постійно зазнають небезпечного впливу тютюнового диму. До того ж, куріння завдає непоправної шкоди імунній системі а, отже, погіршує здатність організму боротися з інфекцією. Тож не дивно, що провідні організації у сфері охорони здоров’я стурбовані тим, що курці стикаються з підвищеним ризиком важкого перебігу COVID-19.

До речі, споживачі електронних пристроїв для куріння також можуть наразитися на ускладнення під час інфікування COVID-19, адже вейпи, електронні сигарети та пристрої для нагрівання тютюну так само чинять шкоду дихальній та імунній системі.

І ще — радимо завжди тричі перевіряти будь-яку інформацію та не вірити фейкам, які, зокрема, досягають вершини абсурдності та наголошують, що куріння або вейпінг захищають курців від COVID-19, а не навпаки. Якщо досі в це віриш — лови офіційну інформацію від ВООЗ, де вказано про науково доведений взаємозв’язок куріння та ускладнень від COVID-19.