На Полтавщині завершили перерахунки пенсій з 1 грудня

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області провели автоматичні (без додаткового звернення особи) перерахунки пенсій з 1 грудня 2021 року.

У результаті перерахунків, по-перше, збільшаться мінімальні пенсії у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік». Отже, з 1 грудня мінімальний розмір пенсії становитиме 1934 грн, максимальний розмір – 19340 грн. Відповідно зростуть і доплати за понаднормативний стаж, розміри надбавок, доплат, підвищень, які залежать від розміру прожиткового мінімуму.

Як свідчить аналіз, підвищені, в середньому, на 81 грн пенсійні виплати одержать 271,3 тис. мешканців області, а додаткова потреба для виплати пенсій у грудні складе понад 22 млн грн.

Крім того, у зв’язку зі збільшенням з 1 грудня 2021 року розміру мінімальної заробітної плати до 6500 грн, відповідно до частини 2 статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» збільшиться розмір пенсій у 65-річних пенсіонерів за наявності у чоловіків 35-ти років, а у жінок – 30-ти років страхового стажу. За оперативними даними, у цьому випадку середнє підвищення близько 146 грн одержать 92,5 тис. наших земляків. Додаткова потреба для виплати пенсій у даному випадку становитиме 13,5 млн грн.

Головне управління Пенсійного фонду
України в Полтавській області