Білоцерківський заклад освіти долучився до акції «16 днів проти насильства»

З 25 листопада по 10 грудня в Білоцерківському закладі освіти проведено щорічну акцію «16 днів проти насильства». Майже кожен день акції мав свою тематику, адже дати її початку та завершення вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства щодо жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
У рамках акції відбулася зустріч із поліцейським офіцером громади Фененком Є. П. «Школа – без булінгу, сім’я – без насильства» – такою була тема розмови. Євген Петрович розповів дітям про види насильства, його прояви, наголосив, куди можна звернутися в разі загрози. Наприкінці зустрічі між поліцейським офіцером громади та учнями Білоцерківського закладу освіти було підписано угоду. Євген Петрович пообіцяв захищати права дітей у разі їх порушення, а діти – відмовитися від будь-яких форм насильства, старанно навчатися, дотримуватися правил поведінки, поважати інших.

Класними керівниками проведено тематичні виховні години, бесіди, організовано перегляд і обговорення відеороликів щодо проблем насильства. Батьки ознайомилися з освітнім серіалом «Безпека дітей в інтернеті».
Практичний психолог Вишник В. А. провів ряд тренінгів, ігор, бесід щодо попередження сексуального насильства та сексуальної експлуатації: «Вчимо дітей захищатися», «День Х», «Аукціон правил безпечної поведінки» (за матеріалами Українського фонду «Благополуччя дітей»).

З метою розширення знань та навичок учнів, необхідних для запобігання проявам недоброчесної поведінки у повсякденному житті, актуалізації та поглиблення знань про корупцію та її негативні наслідки, а також формування доброчесних стратегій поведінки з 29 листопада по 3 грудня проведено Тиждень доброчесності, що є одним із кроків на шляху до розбудови доброчесного й успішного суспільства. І цей шлях однозначно починається з дитинства.
Завершилася акція Тижнем права, що мав на меті підвищити рівень правової культури учнів, а також поінформованість щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту.

Писаренко Н. І., заступник директора
Білоцерківського закладу освіти