Програма для документування злочинів “eyeWitness to Atrocities”

Асоціація правників України (АПУ) та Міжнародна асоціація юристів (МАЮ) працюють у сфері збирання й документування злочинів, які вчиняються в Україні. Зараз все населення України є свідками таких злочинів, і надзвичайно важливо документувати ці докази, що дозволить притягнути винних осіб до відповідальності в межах судових проваджень на національному і міжнародному рівнях.

Міжнародна асоціація юристів розробила програму для документування злочинів „eyeWitness to Atrocities” (eyewitness.global). Вона використовувалася під час розгляду судом історичних справ у Демократичній Республіці Конго, розслідування порушень прав людини на Близькому Сході та для збирання доказів злочинів на території Донецької та Луганської областей, і має наступні переваги:

  • програма в автоматичному режимі збирає метадані, які підтверджують автентичність фото / відео / аудіо записів;
  • інформація, завантажена в програму, захищена від подальшого редагування;
  • дані автоматично передаються і зберігаються з посиленим режимом захисту;
  • копію фото / відео / аудіо записів, завантажених в „eyeWitness to Atrocities”, також можна завантажувати для інших цілей: зберігати в галерею телефону чи завантажувати в інші ресурси для збору доказів;
  • використання програми „eyeWitness to Atrocities” полегшує верифікацію фото / відео / аудіо записів, завантажених на інші ресурси;
  • „eyeWitness to Atrocities” забезпечує автоматичне надання інформації в Міжнародний кримінальний суд, який уже проводить розслідування подій в Україні.

Програма „eyeWitness to Atrocities” доступна для Android 6.0 або новішої версії й завантажити її можна з Google Play Store. Програма вже має інтерфейс українською та російською мовами і автоматично завантажується на мові телефону.

Полтавська обласна військова адміністрація