Дотримання вимог природоохоронного законодавства у пожежонебезпечний період

У зв’язку з настанням сухої вітряної погоди підвищується пожежна небезпека в природних екосистемах. З метою недопущення пожеж, збереження об’єктів рослинного та тваринного світу закликаємо мешканців громади дотримуватися вимог природоохоронного законодавства у пожежонебезпечний період.

Пам’ятайте, що спалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із ставковою, водно-болотною рослинністю та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг, у парках, інших зелених насаджень та газонів у населених пунктах завдає значного збитку навколишньому середовищу. Суха трава – не сміття, а частина екосистеми створена самою природою. Ті, хто стверджують, що спалювати траву корисно помиляються самі і вводять в оману інших.

Дуже часто вогонь виходить з-під контролю людини. Полум’я знищує як природні екосистеми, так і спричиняє загрозу життю для жителів цих екосистем, птахів, комах, тощо. Крім того виникає загроза спричинення пожежі у житловому секторі, знищиння лінії електромереж та лісових насаджень.

Шановні мешканці, нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення зазначених норм чинного законодавства визначена ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!