З Днем Конституції України!

Шановна Білоцерківська громадо!

27 років спливло з того часу, як було ухвалено Конституцію України – основний закон нашої держави.

Конституція незалежної України народжувалася непросто: в суперечках та протистоянні різних політичних сил. Вона була ухвалена лише через п’ять років після проголошення незалежності нашої держави за майже драматичних обставин: депутати Верховної Ради працювали в сесійній залі всю ніч із 27 на 28 червня.

Основний Закон України став розумним, виваженим компромісом політиків і законотворців, а також одним із найдемократичніших правових актів у світі. Він гарантує верховенство права, політичну, економічну та ідеологічну багатоманітність, демократичні засади розбудови суспільства.

Сьогодні на українській землі триває жорстока війна. Це війна саме за ті демократичні принципи, які закріплені в нашій Конституції. Певно, її творці 1996 року навіть гадки не мали, що через чверть століття українці своєю кров’ю, життями відстоюватимуть ті права та свободи, які закріплені в Основному Законі. Тож День Конституції набуває сьогодні особливого змісту.

Шановні жителі громади! Вітаю вас із цим визначним державним святом. Бажаю міцного здоров’я, особистого щастя, енергії, натхнення та успіхів у розбудові України. Хай мир і взаєморозуміння панують на нашій землі та в кожній родині.
Слава Україні! Героям слава!

Іван ЛЕЩЕНКО,
Білоцерківський сільський голова