Проведено діалогову зустріч на тему: “Реалізація молодіжної політики в громаді” в рамках проєкту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”

Серпень 2023 року в Білоцерківській територіальній громаді розпочався діалоговою зустріччю на тему: “Реалізація молодіжної політики в громаді” в рамках проєкту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”, що реалізується Громадською Спілкою “Громадські ініціативи України” за підтримки програми “U-LEAD з Європою”. У діалозі взяли участь: сільський голова, представники органів місцевого самоврядування, внутрішньо переміщені особи, працівники сфери освіти та активна молодь громади.

Учасники діалогу визначили основні напрями роботи у сфері реалізації молодіжної політики громади: підвищення мотивації молоді брати участь у житті громади; впровадження механізмів впливу молоді на рішення місцевої влади; створення молодіжних осередків для проведення дозвілля; розширення мережі гуртків, спортивних секцій та інших видів позашкільної освіти; стимулювання молоді до повернення в громаду після навчання.

Під час роботи у групах та загального обговорення учасники діалогу вибудували план дій і розпочали його реалізацію. По-перше розпочалося формування ініціативної групи зі створення Молодіжної ради. Надалі заплановано провести опитування та інформування молоді щодо їхньої можливості приєднатися до Молодіжної ради або увійти у неофіційну ініціативну групу. Після виявлення бажаючих та проведення відбору буде сформована Молодіжна рада, яка затвердить положення та зможе розпочати свою діяльність зі створення і реалізації молодіжної політики. Паралельно із цим ініціативна група організує освітню роботу серед молоді щодо її можливості створювати громадські організації, залучати кошти, інвестиції на реалізацію проєктів для молоді та можливості створювати зазначені проєкти.

На перспективу перед Молодіжною радою та ініціативною групою стоїть завдання збільшити кількість робочих місць для молоді у громаді, створити нові житлові місця та розвивати свої проєкти (фінансові, соціальні, культурні, спортивні та інші).

На думку учасників діалогової зустрічі, усі зазначені заходи з реалізації молодіжної політики призведуть до досягнення найнеобхідніших цілей по наміченим напрямкам роботи.

Голова Білоцерківської громади та учасники діалогу щиро дякують організаторам ефективної зустрічі – Спілці «Громадські ініціативи України» та «U-LEAD з Європою» та координаторці проекту Ксенії Литвишко за активізацію жителів громади і допомогу у пошуку консенсусу під час обговорення.