Ігровий майданчик і відремонтована гребля

День села – це як день народження людини: можна святкувати, а можна й не зважати на цей рубіж і надалі борсатися в сірих одноманітних буднях…

У Огирівці день села відзначають уже, мабуть, років десять. Адже це гарний привід не тільки зібратися всією громадою, а й підбити підсумки зробленого, окреслити перспективи на майбутнє.

Свято припадає на 12 липня – день апостолів Петра й Павла, яких дуже шанували в Україні. Петро й Павло вважалися покровителями скотарів, а Петро – ще й рибалок. Апостолу Павлу молилися про процвітання бізнесу, апостолу Петру – про благополуччя, заступництво в справах і здоров’я. До цього дня білили хати, підмазували долівку, розмальовували печі, а образи прикрашали свіжими рушниками.

В Огирівці до Дня села облаштували сучасний дитячий майданчик. Гойдалки та інші ігрові споруди закупив виконком Білоцерківської сільської ради, а встановлювали спільно з працівниками служби благоустрою небайдужі жителі, переважно батьки малечі. Тепер дітлахам є де погратися й розважитися!

Сільська рада також розпочала ремонтні роботи (і вже частково відремонтувала) греблю, що з’єднує дві частини Огирівки. Ці роботи тривають.

Як зазначила у своєму виступі на святі староста с. Поділ і Огирівки Надія Доброскок, «Виконком  Білоцерківської сільської ради поступово здійснює мрії огирян». Принагідно вона згадала й відремонтований клуб, де було змонтовано систему опалення, й вуличне освітлення…

Приурочили до Дня села ще одну подію: зустріч випускників колишньої Огирівської школи. Вона давно вже не працює, але випускники школи завжди з вдячністю згадують і колись гомінкий заклад, і його вчителів.
Давній задум зібрати всіх разом утілили в життя Володимир Тумко й Володимир Верещака. В. Тумко закінчив Огирівську школу 45 років тому, став військовим, доля носила його по всьому світу, та після виходу у відставку відчув потребу повернутися до своїх коренів. Щороку від ранньої весни й до пізньої осені живе в отчому домі. В. Верещака – житель с. Красногрівки й часто навідується в рідне село.

На зустріч із юністю з’їхалися випускники школи різних років із Полтави, Решетилівки, Світлогірського, Харкова та інших міст і сіл України.

Зінаїда МАТЯШОВА.
Фото автора.