Заборону купувати молоко в населення відклали до 2020 року

Певний час у суспільстві гуляють чутки, що з першого липня 2018 року селянам заборонять реалізовувати молоко від своїх корів. Звісно, в умовах, коли більшість людей поставлена на межу виживання, така інформація викликає бурю невдоволення.
Ці чутки небезпідставні. Спробуємо пояснити цю ситуацію. Державне підприємство «Український науково- дослідний і навчальний центр проблем стандартизації сертифікації та якості (ДП «УкрНДНЦ»), яке відповідає за прийняття, скасування та відновлення дії національних стандартів, 18 грудня 2017 року видало наказ №420. Ним запроваджувалися значно суворіші вимоги до молока, яке має надходити на переробні підприємства. Зокрема, заборона приймати молоко так званої другої групи.
Але 27 червня 2018 року ДП «УкрНДНЦ» до виданого ним же наказу внесло зміни. Не вдаючись у деталі, зазначимо, що Міністерство аграрної політики і продовольства України розробило проект наказу «Про затвердження вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів», за яким встановлено перехідний період із 1 січня 2020 року до 1 січня 2022 року.
Отже, заспокоїмо людей: до цього часу селяни можуть безперешкодно реалізовувати молоко від утримуваних ними корів. А далі, як кажуть, дасть Бог день, то дасть і їжу…