Презентували План дій зі сталого енергетичного розвитку

pdsr

15 листопада 2017 року Білоцерківська об’єднана територіальна громада приєдналась до європейської ініціативи “Угода мерів”.

Угода Мерів – провідна ініціатива, започаткована Європейським Союзом, яка охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання  підвищити енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Вона має скоротити викиди в атмосферу СО2 щонайменше на 30% до 2030 року.

Нещодавно в Білоцерківській ОТГ було презентовано План дій сталого енергетичного розвитку та клімату, розроблений спільно з Фондом “Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу”.

Планується модернізувати одразу кілька проектів інфраструктури громади: освітлення, водопостачання і водовідведення, енергоефективне опалення. Громада зацікавлена й у започаткуванні проектів на основі ЕСКО механізму.

На презентації Плану дій були присутні начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту Полтавської облради Ірина Березова та голова Глобинського ОТГ Станіслав Джусь зі своїм профільним заступником.