Собори душ своїх бережіть!

Уже другий рік поспіль в Білоцерківській школі реалізується проект «Успішні люди рідного краю». Учні знайомляться з видатними особистостями із найрізноманітніших сфер життя, діяльність яких пов’язана з рідним краєм.

Цього разу відбулася зустріч десятикласників на чолі з класним керівником Файфер Н. В. з доктором педагогічних наук, доцентом кафедри загальної педагогіки та андрагогіки Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка та протоієреєм храму Вознесіння Господнього м. Полтави МП УПЦ Василем Васильовичем Фазаном.

Зустріч відбулася на території Свято-Хрестовоздвиженського  жіночого монастиря в Полтаві, що є пам’яткою українського бароко. Діти почули змістовну й цікаву розповідь про заснування монастиря та його  непросту подальшу долю. Діти оглянули монастирський комплекс, відвідали головні його споруди – Собор та дзвіницю, де перед старшокласниками відкрилися чудові полтавські краєвиди. Між священиком та учнями відбулася щира розмова про добро, милосердя, чесність, толерантність, про те, як важливо дотримуватися в повсякденному житті моральних чеснот, жити у злагоді із собою, оточуючими людьми і Богом.