Виставка оригамі

Виставка японського мистецтва відбулася у Бірківському НВК. Об’ємні фігури з паперу – оригамі з’являються у світі з давніх часів і набули популярності чи не в кожній країні.

Паперові представники флори і фауни, предметів побуту впродовж кількох тижнів чарували учнів і педагогів навчального закладу своєю витонченістю, грацією та красою. Особливою увагою користувалася фігура лебедя, яка викликала захоплення і подив не тільки схожістю на живого птаха, а й складністю виконання. Учні НВК ледь стримували бажання доторкнутися до поробок (витворів), але дітям пояснили, що оригамі, після завершення роботи, руками чіпати не варто, адже можна пошкодити виріб.

Насолодитися стародавнім мистецтвом мали змогу усі охочі. Автори витворів Настя та Вадим Личко не тільки продемонстрували свої шедеври, а й провели майстер-класи, де розповіли про техніки виконання, основні складнощі, нюанси умовних знаків, які ввів у практику ще в середині ХХ століття відомий майстер Акіра Йосідзва.

А ще допомогли усім охочим спробувати свої сили у виготовленні власного оригамі. Щоправда робота, яка на перший погляд виглядає простою, виявилася по зубах далеко не всім учасників майстер-класу. Адже окрім уміння приборкати папір, потрібно бути дуже уважним і мати неабияке терпіння підв’язане справді стальними нервами. Та все ж таки всім учасникам разом підкорилася одна фігура – ваза. І кожен з них тепер розуміє, як складно буває виготовити таку, здавалося б, просту річ.