Красногорівські школярі взяли участь у 36 обласному зльоті юних краєзнавців та активістів музеїв

13-15 березня 2019 року в Полтаві від бувся 36-й обласний зліт юних краєзнавців та активістів музеїв, який проводив Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Головною метою обласного зльоту юних краєзнавців та активістів музеїв при закладах освіти є виховання в учнівської молоді національної самосвідомості, любові до рідної землі, її природи, історії та культури українського народу.

Зліт сприяв патріотичному вихованню дітей та молоді на прикладах подвигів старших поколінь, наших сучасників, поглибленню духовної єдності поколінь, підвищенню ролі родинного виховання, приверненню уваги громадськості до важливості національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, розвитку творчих інтересів учнівської молоді до пошуково-дослідницької, краєзнавчої та музейної роботи.

Учасниками обласного зльоту сталди десятикласники Красногорівської школи Кір’ян Єва, Колісник Софія, Веретельник Ірина, Гамаля Дмитро. Їх готували вчителі: Каленіченко Л. С., Остапенко Т. М., Писаренко І. В. На виставці з досвіду роботи «Досягнення юних краєзнавців та активістів музеїв при закладах освіти» учасники зльоту представили матеріали, які висвітлюють пошуково-дослідницьку діяльність за темою: «Маршрут навчально-пізнавальною стежкою «До географічного центру Полтащини» . Виставка мала свою етикетку, макет, інформаційно-роздаткові матеріали-банери, які презентували відвідувачам.

Під час зльоту проводилася благодійна акція «Подаруй частинку тепла» для воїнів-учасників ООС. Напередодні учні школи підготували індивідуальні подарунки для воїнів, до яких входили: невеличкі обереги з побажаннями, лікувальні збори чаїв, солодощі, рукавички, шкарпетки, носові хустинки, засоби гігієни тощо. Ці подарунки були оформлені в українському стилі, над їх виготовленням працювали всі класні колективи разом із учителями школи.

Крім того, делегація школи представила учасникам зльоту відеоролик зі зверненням до наших воїнів.

Учні школи взяли участь у творчій майстерні за напрямом «Природниче краєзнавство», де представили краєзнавчі дослідження за темою: «Дослідження природних геологічних пам’яток рідного краю, родовищ корисних копалин, геологічних та геоморфологічних процесів».

Звіт супроводжувався використанням мультимедійної презентації, унаочненням, виступами учнів. Делегація Красногорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів гідно представила заклади Білоцерківської ОТГ на 36-му обласному зльоті юних краєзнавців та активістів музеїв. Відповідно до результатів оцінювання виставки, делегацію нагородили грамотою Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді за висвітлення досвіду роботи на виставці та за активну участь у зльоті.

О. В. КРОПИВКА,
директор Красногорівської
ЗОШ І–ІІІ ступенів.