Соціальне таксі

Білоцерківська ОТГ – одна з небагатьох, які отримали спеціалізований автомобіль для перевезення осіб з інвалідністю.

На сьогодні у нашій громаді функціонує транспортна служба, яка надає послуги особам із вадами опорно- рухового апарату. Транспортними послугами «Соціальне таксі» мають право користуватися особи зі зниженою руховою активністю, особи з інвалідністю та діти з інвалідністю, які реабілітації до медичних закладів охорони здоров’я, державних та соціальних установ, вокзалів, банків, на навчання, для участі в культурно-масових заходах і т.д.

Служба «Соціальне таксі» приймає та виконує заявки з понеділка по п’ятницю (з 8.00 до 17.15) за телефоном 9-43-42 або 0502289325, не менш ніж за 1 день до виїзду. При цьому вказується день, час, початковий та кінцевий пункт маршруту, час виїзду та наявність супроводжуючої особи. В день виїзду заявник надає письмову заяву, довідку про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку, довідку про встановлення групи інвалідності, паспорт чи свідоцтво про народження.

Не допускається використання спеціалізованого транспорту для перевезення громадян, якщо у них або членів їхніх родин є в користуванні автомобільний транспорт, у тому числі отриманий через органи соціального захисту населення.

При одночасному виклику «Соціального таксі» перевага надається заявникам, які планують дістатися до установ охорони здоров’я.

Юлія ФЕЛОНЕНКО,
директор територіального
центру соціального
обслуговування.