30 вересня – День усиновлення

Вже стало традицією, що в останній день вересня ми відзначаємо прекрасне та величне свято – День усиновлення. Кожного дня все більше і більше наших співгромадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей.

Усиновлення – це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями – і дитини, і дорослого…

Інколи здається, що важко пройти інстанції, зібрати документи. Всі думки зосереджені на «бюрократичних» процедурах. З нетерпінням очікуєш їх завершення, щоб скоріше забрати омріяних сина або донечку додому.  Але чи завжди майбутні батьки ставлять питання, а що чекає їх у майбутньому, у спільному житті?

Усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, існує давно .

Право дитини на сім’ю закріплено на законодавчому рівні і перш за все – в Конвенції ООН про права дитини, Конституції України, Сімейному кодексі України .

Реальним свідченням дієвої уваги Президента України, Уряду України до питань забезпечення конституційного права дитини, яка за різних обставин життя втратила рідних батьків, виховуватись у сімейному оточенні, є підтримка усиновлення, розвиток прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, збільшення кількості прийомних сімей.

Тож  хочеться побажати батькам і дітям перш за все міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові