У Білоцерківській ОТГ проведено рейд “Урок”

Всеукраїнський рейд “Урок” стартував в Білоцерківській ОТГ 1 вересня 2019 року.

Метою проведення цього рейду є виявлення дітей які не розпочали навчання у загальноосвітніх навчальних закладах та вжиття заходів щодо повернення або влаштування виявлених дітей до навчальних закладів, закладів соціального захисту дітей; усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням.

Зазначений профілактичний захід проходить у два етапи: на початок навчального року та станом на жовтень місяць. Мета рейду – запобігання дитячій бездоглядності, виявлення дітей, які не приступили до занять з 1 вересня, обстеження умов проживання дітей у кризових та багатодітних сім’ях, надання їм адресної допомоги щодо підготовки до нового навчального року

Під час рейду відвідано 12 родин , у яких виховується 33 дитини: з них 26 дітей шкільного віку. З батьками проведено профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства, виконання їх обов’язків у здобутті дітьми повної загальної середньої освіти, необхідності підготовки дітей до школи заздалегідь.

З метою надання дітям з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, в підготовці до нового навчального року були придбані набори канцелярських товарів.

Відповідно до інформації директорів навчальних закладів станом на 01 вересня 2019 року навчання розпочали всі діти.

У школах ведуться журнали обліку відвідування учнів. Класними керівниками щоденно контролюється стан відвідування учнів в класах. Дітей, які б безпідставно не відвідували навчання, не виявлено.

Начальник служби  у справах дітей
Ковалець Л.М.