Коронавірус: загальна інформація

За інформацією Полтавського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностовано 213578 випадків захворювання на COVID-19.

За минулий тиждень зареєстровано 1495 нових випадків коронавірусної інфекції.
Одужали 204659 жителів області, нових за тиждень – 2555. Продовжують лікування 4503 хворих.
Усього зареєстровано 4416 летальних випадків. Нових випадків смерті за тиждень – 14 (Гадяцький район –1, Кобеляцький – 4, Котелевський – 1, Кременчук – 1, Полтава – 4, Полтавський – 3).

За даними Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної військової адміністрації до лікарень Полтавщини госпіталізовано 209 пацієнтів. Жодна людина з них не потребує підключення до ШВЛ.
Цього сезону хвороба протікає набагато легше, ніж минулого. Із 31 медичного закладу області, який може надавати допомогу пацієнтам із COVID-19, задіяно лише 15. У деяких лікарнях перебуває навіть по 5-10 пацієнтів. Одужало за тиждень набагато більше пацієнтів (2555 людей), ніж захворіло (1495 людей).

Лікарні області повністю забезпечені усім необхідним медичним обладнанням, а також лікарськими, дезінфікуючими, противірусними засобами («Молнупіравір» та «Паксловід»).

За останній тиждень вакциновано 3403 особи. В області працює 124 пункти щеплення та 69 мобільних бригад.

Знову хочемо звернутися до мешканців наших населених пунктів : виконуйте елементарні вимоги щодо профілактики коронавірусної хвороби, а саме:
– ретельно і часто мийте руки з милом і теплою водою. Якщо мило і тепла вода недоступні, використовуйте спиртовмісний антисептик для рук з вмістом спирту не менше 60%.
– не торкайтеся до своїх очей, носа або рота брудними руками.
– очищуйте поверхні та предмети, до яких часто торкаєтеся: клавіатури, пульти телевізорів, мобільні телефони, столи та дверні ручки слід чистити часто і ретельно.
Точний термін виживання вірусу SARS-CoV-2 на сьогодні не відомий, проте очищення поверхонь і об’єктів, до яких часто торкаються, знижує кількість вірусів, які можуть поширюватися під час дотику до зараженої поверхні, а потім до ваших очей, носа або рота.
– проводьте наскрізне провітрювання приміщень та вологе прибирання із використанням дезінфекційних засобів ;
– дотримуйтеся правил респіраторної гігієни (при кашлі та чханні прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя; відразу викидайте серветку в контейнер для сміття з кришкою і обробляйте руки спиртовмісним антисептиком або мийте їх водою з милом).

Не нехтуйте загальноприйнятими рекомендаціями. Лише так ви зможете вберегтися від хвороби!

Миргородське районне управління Головного управління
Держпродспоживслужби в Полтавській області