Мешканці та ВПО, які проживають у Полтавській, Сумській та Чернігівській областях, можуть подати заявку на отримання грантів до 1 500 доларів США на розвиток своїх господарств

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps розпочинає Програму підтримки економічної стійкості України, яка допоможе дрібним фермерам відновити, розширити або започаткувати нову присадибну чи фермерську діяльність.

Отримати відповідну фінансову допомогу можуть дрібні фермери та домогосподарства, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, а також місцеві дрібні фермери, чия діяльність значно постраждала внаслідок війни (за винятком районів, де проходять активні бойові дії, а також районів з обмеженим доступом або високим ризиком для життя та ведення такої діяльності).

«Програма підтримки економічної стійкості України забезпечить можливість не лише людям, які постраждали від війни, відкрити або відновити власний бізнес, але й надасть імпульс для розвитку різних бізнес-напрямків. Ми сподіваємося, що програма зробить позитивний внесок у розвиток підприємницьких ініціатив, покращення самозайнятості та збільшення доходів в українських громадах», – говорить директорка програми гуманітарного реагування Mercy Corps в Україні Кара Бак.

Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі згідно з такими критеріями:

  • чітка аргументація необхідності надання фінансової допомоги;
  • відповідність бізнес-ідеї умовам та цілям програми підтримки;
  • життєздатність та реалістичність бізнес-ідеї;
  • спроможність учасника програми реалізувати запропоновану бізнес-ідею;
  • розуміння шляхів реалізації фермерської продукції;
  • досвід ведення прибуткової фермерської діяльності;
  • наявність соціальної або фінансової вразливості.

Середній розмір фінансової допомоги складає 1500 доларів США у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ. Сума підтримки залежить від типу фермерської діяльності та фінансових потреб конкретного учасника програми.

Більше інформації про критерії програми для заявників можна знайти на сайті: https://uerp.mercycorps.org.
Подання заявки за посиланням є обов’язковим для учасників програми.
За додатковою інформацією щодо участі в програмі звертайтеся за телефонами:
+380 (67) 911 41 31 – Михайло,
+380 (67) 184 57 65 – Віктор.