Діти – наше майбутнє

Наші діти – це наше майбутнє, найголовніший скарб суспільства. І від того, як ми їх навчаємо й виховуємо, які зерна добра, справедливості в них закладаємо, залежить майбутнє не тільки нашої країни, а й усього світу.

З метою вивчення біорізноманіття рослинного й тваринного світу України та рідного краю, всебічного розвитку особистості дитини, п’ятикласники Білоцерківської та Подільської шкіл здійснили екскурсію до Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського та Полтавської обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного.

Відвідавши краєзнавчий музей, учні ознайомилися з історією його створення, відвідали природничий відділ та дендропарк. У природничому відділі школярі дізналися багато цікавого про геологічну будову та мінерально-сировинні ресурси області, ознайомилися із різноманітними зразками ґрунтів, гербарними матеріалами, опудалами птахів і ссавців Полтавщини, експонатами риб, земноводних, плазунів рідного краю. П’ятикласників зацікавили колекції метеликів, жуків, яєць різних видів птахів. Найбільше захоплення в дітей викликали експозиція скелета мамонта та діарама водної екосистеми Полтавщини.

У внутрішньому дворі музею школярі відвідали дендропарк. Пройшовши його територією, учні ознайомились із різноманітними квітуючими трав’янистими та унікальними тропічними рослинами: магнолією, кизилом, айвою, форзицією, хостою. Атмосферу величності парку надавали різні види дерев’янистих голонасінних і покритонасінних рослин. Проводжали п’ятикласників «Кам’яні баби» – скульптури давнього монументального сакрального мистецтва.

Відвідавши Полтавську обласну бібліотеку для дітей імені Панаса Мирного, діти поринули в таємничий світ книг. Детективи й казки, енциклопедії й довідники, хрестоматії й словники, різноманітні тематичні виставки справили незабутнє враження на дітей.

П’ятикласники, їхні батьки, вчителі, адміністрації Білоцерківської та Подільської шкіл щиро вдячні відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білоцерківської сільської ради, керівництву Білоцерківської ОТГ за наданий безкоштовний транспорт для організації екскурсії.

 
Учитель біології та хімії,
бібліотекар Білоцерківської
ЗОШ І-ІІІ ст. Демочко В. Г.